Vi bor på en halvö
i södra Västerbotten, omgiven av hav, skog, blommor och bin. Denna fantastiska plats heter Kråken därför valde vi namnet
Crowfox.

Varför vi valde strävhårig foxterrier?
Därför att vi ville ha en orädd, tuff & snygg hund med mycket "liv och lust " och stark vilja. Vi läste mycket om terriers och besökte flera ägare och när vi till sist träffade Bonso hos Gun Nilsson i Norrbyn tvekade vi inte längre om vilken ras vi ville ha.

Första Hunden
2001 inskaffades vår första strävhåriga foxterrier.
Det blev "Cilla", som vi hämtade  hos Gunilla Thörne, Kennel Dartline. Jag fick välja mellan två valpar. "Cilla" ville hoppa upp till mig hela tiden och då behövde jag inte välja. Hon ville komma till Kråken.
Hösten 2003 fick vi vårt kennelnamn Crowfox och våren 2004 föddes vår första kull valpar efter Cilla.
Vintern 2004 köpte vi även en andra tik, "Bitte", från Kennel Crispy
och i maj 2005 köpte vi vår första hane, "Watson", från Kennel Foxtan's.
Vi tycker det är roligt att ställa ut våra hundar och att ha dom omkring oss till vardags kan vi numera inte tänka oss att leva utan.
Det är alltid små hyss på gång, och det händer saker varje dag som man kan skratta åt. Foxterriern är en påhittig och smart liten hund.
Därför är det viktigt att man som ägare till en fox har förmågan att  "sätta gränser". Gör man det, vänligt men bestämt, får man en jättefin kompis och familjemedlem.
                                                         Gunvor